200 uur Yoga Opleiding

Word erkend yoga docent in 26 dagen tijd

Volg onze 200 uur Korte Yoga Opleiding en

 

WORD EEN INTERNATIONAAL ERKENDE YOGA DOCENT IN SLECHTS 4 WEKEN TIJD!

Ben je op zoek naar een:

 • uitdagende en unieke ervaring?
 • kans om je yoga beoefening te verbeteren en te verdiepen?
 • manier om de vele voordelen van een Yogic Lifestyle te ervaren?
 • professionele yoga opleiding die geen jaren in beslag neemt, maar die je de kans geeft om meteen aan de slag te kunnen als erkende yoga docent?

 

Is je antwoord JA! op minstens 1 van deze vragen? Dan is de NN Yogic Academy 200 uur yoga docenten opleiding vast iets voor jou!

Vroegboekkorting TTC 2020

 

Meer info

Wat kan je verwachten van onze 200 uur yoga docenten opleiding?

De NN Yogic Academy yoga docenten opleiding is een korte en intensieve opleiding van 23 dagen. Tijdens deze opleiding krijg je elke dag les, behalve op zondag.

Dankzij dit intensieve schema leer je op korte tijd de nodige kennis en vaardigheden zodat je aan het einde van de opleiding veilige en professionele yoga lessen kan geven.

Klinkt dit allemaal wat te mooi om waar te zijn? Toch is het mogelijk! Omdat je tijdens deze opleiding even volledig gefocust bent op je studies en yoga beoefening kan je veel sneller en intenser groeien. Bovendien is het programma dusdanig opgesteld om een optimaal ontwikkelings- en leerproces mogelijk te maken.

Wat krijg je?

 • Dagelijkse yoga asana, meditatie en pranayama beoefening zodat je de theorie eigen maakt en een regelmatige yoga practice opbouwt.
 • Je beoefent meer dan 170 Klassieke Hatha Yoga asanas, waarvan je 20 asanas en de Zonnegroet in detail bestudeert.
 • Je leert professionele en efficiënte correctie technieken waardoor je lessen uniek worden. Ook helpen deze technieken om je cursisten veilig te begeleiden in hun yoga beoefening.
 • Variatie en modificatie mogelijkheden en technieken zodat je je cursisten individuele begeleiding kan bieden. Met behulp van deze technieken kan je variaties aanbieden aan mensen met blessures en beperkingen.
 • Begrip van de basisbeginselen van de anatomie en fysiologie, toegepast op Yoga houdingen. Hierdoor krijg je een beter begrip van de yoga houdingen en hun werking.
 • Bestuderen van de ademhaling en het belang van een correcte adem voor meer energie en vitaliteit.
 • Basisbeginselen van de Yoga filosofie en de geschiedenis van Yoga. We plaatsen de yoga filosofie ook in onze moderne maatschappij. Hierdoor kan je de filosofie nadien gemakkelijker toepassen in je dagelijkse leven.
 • Begeleiding bij het opstarten van je yoga studio; hoe begin je eraan, wat zijn de valkuilen, en tips & tricks voor een vlotte start. Ook na de opleiding zijn we nog steeds bereikbaar voor hulp en begeleiding.
 • Individuele en professionele begeleiding door een ervaren docente, zowel tijdens de opleiding als nadien.
 • Een internationaal erkend yoga docenten certificaat waarmee je je bij Yoga Alliance kan registreren als RYT 200.

Wat maakt onze korte yoga opleiding uniek?

Het aanbod yoga opleidingen is erg groot waardoor de keuze dan ook erg moeilijk is. Bij NewNature Yogic Academy streven we naar persoonlijke en individuele aandacht, omdat we begrijpen dat iedereen anders is, en andere wensen heeft. Deze wensen trachten we zoveel mogelijk te beantwoorden.

Waarom zijn we verschillend van andere yoga scholen?

 • Wij bieden een nuchtere en down to earth approach van yoga en yoga filosofie. We bespreken de oorsprong en achtergrond, en plaatsen de yoga lifestyle in onze moderne samenleving. Hierdoor kan je de kennis ook beter toepassen in je dagelijkse leven.
 • De opleiding is dusdanig opgebouwd zodat je maximaal kan groeien en ontwikkelen op relatief korte tijd.
 • Elke dag beoefen je yoga, meditatie en pranayama zodat je een eigen practice opbouwt en de voordelen ondervindt van regelmatige beoefening.
 • Door deze opleiding te volgen stap je bewust even uit je dagelijkse leven om je volledig te richten op je studie en spirituele beoefening. Deze mogelijkheid trachten we je zoveel mogelijk te bieden. Heb je graag begeleiding bij persoonlijke reflecties of soms eens nood aan een luisterend oor? Dan kan je ook daarvoor bij ons terecht.
 • We kiezen bewust voor kleinere groepen (maximum 15 personen) zodat we iedereen deze individuele aandacht kunnen garanderen.
 • De lessen worden gegeven door een professionele en ervaren yoga docente. Dorien haar opleiding en ervaring als Yoga docente, maar ook als massage therapeute en ademcoach hebben haar een grondige achtergrond en kennis gegeven om deze opleiding met trots te kunnen leiden. Ze deelt dan ook met veel passie en enthousiasme haar kennis en ervaring met jou tijdens deze yoga training.
 • Ook na de opleiding zijn we steeds bereikbaar voor begeleiding bij je lessen/studio en bij je persoonlijke ontwikkeling.

 

Wie kan de NN Yogic Academy Yoga Docenten Opleiding volgen?

Onze 200 uur korte yoga docenten opleiding is geschikt voor:

 • Zowel beginnende als gevorderde yoga beoefenaars die graag yoga docent willen worden.
 • Mensen die niet noodzakelijk willen lesgeven, maar die hun eigen kennis en beoefening van Yoga naar een hoger niveau willen tillen.
 • Iedereen die meer wil leren over de achtergrond, geschiedenis en het ontstaan van Yoga.

Omdat we van bij het begin beginnen is motivatie en welwillendheid om te leren belangrijker dan ervaring.

Gezien het intensieve programma zijn er wel er een aantal vereisten om aan onze yoga docenten opleiding te kunnen deelnemen:

 • Een goede fysieke en mentale gezondheid (bij twijfel, gelieve ons/uw arts te raadplegen).
 • Bij zwangerschap is het niet aangeraden om de opleiding te volgen. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.
 • Motivatie, discipline en welwillendheid om hard te werken en bij te leren.
 • De lessen worden in het Nederlands gegeven. Daarom is basiskennis van Nederlands (spreken en begrijpen) noodzakelijk.

Maak kennis met de hoofddocent: Dorien Bortels

Dorien Bortels yoga docent teacherDorien Bortels is een ervaren Yoga docent (E-RYT 500) met meer dan 3000 uur ervaring in het lesgeven. Ze heeft haar opleiding gevolgd bij Arhanta Yoga (200 uur in Nederland en 300 uur in India). Nadien bleef ze haar kennis van anatomie en fysiologie verder verruimen. Zo volgde ze een opleiding Massage Therapeute bij de Wellness Academy in Hasselt (België). Regelmatig blijft ze cursussen volgen zoals een training Adem & Vitaliteit (die haar het certificaat Adem Coach opleverde) om haar kennis te blijven verruimen.

Van 2014 tot 2018 werkte Dorien bij Arhanta Yoga in Nederland en India waar ze intensief werd opgeleid tot 1 van de hoofddocenten tijdens de 200 uur yoga docenten opleidingen in India en Nederland. E-RYT500 yoga alliance certification

Dorien is de oprichter van NewNature, een Yoga Wellness en Lifestyle studio in Terborg, Nederland. In deze studio geeft ze dagelijks yogales in verschillende yoga stijlen.
Daarnaast organiseert ze ook yoga en meditatie retraites op verschillende locaties. Haar studenten ervaren haar lessen als motiverend, stimulerend en bevrijdend en verfrissend tegelijkertijd. Ze geeft haar lessen met zorg en aandacht en biedt altijd variaties en aanpassingen zodat iedereen zich veilig en verzorgd voelt tijdens haar lessen.

 

Hoe cursisten Dorien haar lessen ervaren:

“Ik vond haar een fantastische yoga docent omdat ik op relatief korte tijd erg veel van haar heb geleerd. Ze kan goed uitleggen en verbeteren waardoor ik mij veilig voelde en meer gevorderde houdingen durfde uit te proberen. Ik schat haar erg hoog in als docent.” Markie

“Ik heb Dorien haar lessen gevolgd tijdens mijn yoga docenten opleiding, en elke les was geweldig. Ze heeft grondige kennis van elke houding en legt alles duidelijk uit. Elke les is anders en verveelt nooit. Na elke les voelde ik mij lekker in mijn lichaam, geest en ziel.” Shikha

“Dorien was mijn asana docent tijdens mijn yoga docenten opleiding en ik heb veel van haar geleerd. Daarom vind ik haar een erg gekwalificeerde docent.” Sander

Lees meer reviews over Dorien haar lessen op Yogatrail.

Locatie van de 200 uur Yoga docenten opleiding

Onze korte Yoga opleiding gaat door in onze prachtige NewNature studio, gelegen in het centrum van Terborg. Dit sfeervolle, ruime pand met vele grote ramen is een prachtige locatie voor yoga, meditatie en spiritualiteit.

Terborg is een rustig, sfeervol stadje in de Achterhoek (Oude IJsselstreek) met een lange geschiedenis dat al 600 jaar teruggaat. Het bevindt zich dichtbij de steden Doetinchem en Arnhem en is daardoor gemakkelijk bereikbaar vanuit het hele land.

Adres

Sint Jorisplein 1
7061CN Terborg

Bereikbaarheid

De NewNature studio is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het treinstation Terborg ligt op slechts 450 meter (5 minuten lopen) van NewNature. Vanuit Arnhem kan je een rechtstreekse trein nemen naar Terborg.

Kom je met de auto, dan kan je de auto gemakkelijk parkeren op onze privé parking achter het pand, maar ook op de grote parking van de Plus (op 50 meter loopafstand).

 

Dagschema

De 200 uur Yoga cursus bij NewNature is een intensieve opleiding van 23 lesdagen. Je krijgt les van maandag tot en met zaterdag. Op zondag is er geen les. Deelname aan alle lessen, en het behalen van het theorie en praktijk examen zijn nodig om het certificaat te kunnen behalen. De lesdag start om 08:00 en eindigt om 18:30. Overnachting kan eventueel in het hotel naast NewNature, De Roode Leeuw. Er is bovendien ook een ruim aanbod slaapgelegenheden in de nabijgelegen steden Doetinchem en Arnhem.

Het dagschema ziet eruit als volgt:

08:00 – 09:00

Ochtend Satsang (meditatie, chanting)

09:15 – 12:15

Hoe lesgeven

12:15 – 13:00

Lunchpauze

13:00 – 15:00

Filosofie / Anatomie / Theorie

15:15 – 17:15

Asana practice

17:30 – 18:30

Avond Satsang (meditatie, chanting, wandeling)

 

Een uitgebreid overzicht van het programma van de 200 uur yoga docenten opleiding en de inhoud van de lessen vind je hier:

 

Yoga Docenten Opleiding Programma

Data

In 2020 organiseren we 3 Yoga docenten opleidingen. Deze gaan door op:

 

6 januari – 31 januari 2020

Beschikbaar

17 februari – 13 maart 2020

Beschikbaar

30 maart – 24 april 2020

Beschikbaar


Er is GEEN LES op zondag. Zondagen zijn voorbehouden voor zelfstudie en rust.

Plaatsen zijn beperkt. We aanvaarden maximum 20 mensen per groep. Daarom raden we aan om zo vroeg mogelijk in te schrijven zodat je zeker bent van een plek in de opleiding.

Kosten

Vroegboekkorting TTC 2020

Speciaal voor onze drie eerste opleidingen in 2020 bieden we een exclusief KORTINGSTARIEF!

Geniet van onze VROEGBOEKKORTING

en volg onze professionele yoga opleiding voor slechts

999 Euro (ipv. 1499 Euro)*

* Deze aanbieding is geldig tot en met 31 oktober 2019
Betalingen worden niet terugbetaald
De kosten zijn incl. BTW

 

De kosten voor de NewNature 200 uur yoga docenten opleiding zijn inclusief:

 • Alle lessen + handboek
 • 2 uniformen
 • Kruidenthee en fruit
 • Theorie en praktijk examen
 • Internationaal erkend yoga docenten certificaat bij succesvol afronden van de opleiding

Het tarief voor onze korte yoga opleiding is exclusief:

 • Overnachting
  Voor wie in de buurt wil overnachten zijn er verschillende hotels en B&B’s in en rondom Terborg en in de nabijgelegen steden Doetinchem en Arnhem.
 • Maaltijden
  Je kan zelf je lunchpakket meenemen, of je kan lunchen in de verschillende eetgelegenheden in de buurt van NewNature (Plus, Lidl, Coop, Van Der Eem, Lunchroom Terborg,…)

Inschrijven voor onze Korte Yoga Opleiding

Om je in te schrijven voor de NewNature Yogic Academy Yoga Docenten opleiding, gelieve het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen naar .

 

Inschrijvingsformulier .DOC  INSCHRIJVINGSFORMULIER .PDF

Inschrijvingsprocedure

 • Binnen 2 werkdagen krijg je van ons een reactie.
 • Nadat we je inschrijving aanvaard hebben zal je gevraagd worden om 200 Euro voorschot te betalen binnen 2 werkdagen om je je tijdelijke inschrijving te bevestigen.
 • Ten laatste 10 weken voor de start van de opleiding moeten de volledige kosten betaald zijn. Dit kan in schijven of in 1 betaling. Als je vragen hebt, neem gerust contact op.

*De betalingsgegevens worden gestuurd nadat je inschrijving door ons is aanvaard.
*Wanneer je inschrijving door jou is bevestigd ontvang je een lijst met leesmateriaal en een overzicht van wat mee te brengen naar de opleiding.

 

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren

Ben je op zoek naar een moment voor jezelf, even tot rust komen en weer lekker opladen? Neem dan ook eens een kijkje naar onze Yoga Retraite in de Ardennen, België.